over Scriptdesk

Als scriptcoach help ik scenarioschrijvers stappen te maken van idee naar realisering, ofwel van droom naar realiteit. Via Scriptdesk doe ik dat in opdracht van schrijvers, in gesprekken over inhoud, presentatie, strategie of keuze van creatieve partners.
Via Scriptbank help ik producenten, omroepen, streamers of platformen de juiste schrijver te vinden.  (foto: Momenttom)

maarten-almekinders-dec-23.jpeg.jpg

“Door het werken met veel verschillende schrijvers in verschillende situaties kan ik goed inschatten wat een schrijver op welk moment nodig heeft. Ik zie vrij snel de mogelijkheden van een bepaald idee, en kan een schrijver daar goed in meenemen zonder dat hij de zeggenschap over zijn verhaal verliest. Zonder de markt uit het oog te verliezen. Want uiteindelijk wil je dat het zijn weg naar een publiek vindt.”

Ik ben Maarten Almekinders (1964):scenarioschrijver, scriptcoach, docent en matchmaker. In de jaren negentig leerde ik het vak als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur van bijna 1000 afleveringen van GTST, OnM en Goudkust, en later de telenovela Lotte. Na opleidingen tot allround scripteditor (o.a.Binger Filmlab) werkte ik als dramaturg bij de NCRV en later als freelance script-editor. IMDB   LinkedIn

Sinds 2007 coach ik schrijvers via ScriptspreekurenProeftuinen, of  in opdracht van producenten. In 2014 zette ik Scriptbank op om schrijvers, regisseurs en producenten bij elkaar te brengen. Bij de Scenariovakschool geef ik de cursus Filmscenario. 

Daarnaast ontwikkel ik serieformats met verschillende schrijfpartners en producenten, zoals in de serie Keizersvrouwen met Ian Ginn. (2018, NPO/Netflix). 

ab-netwerk.jpg
daff-logo.jpeg.jpg
crkbo_docent.jpg
AdminEdit Page