Scriptdesk start met Feedback Labs en Writersrooms

Nieuws - 11 december 2022

Vanaf januari start Scriptdesk met Feedback Labs en Writersrooms. Daarmee willen we een 'writershub' creëren voor zowel nieuwe als ervaren scenarioschrijvers om samen film- en televisieplannen te ontwikkelen en hun netwerk uit te breiden. 

De Feedback Labs zijn een opvolger van ontwikkel- en netwerkbijeenkomsten die Scriptdesk sinds 2009 organiseert onder de naam De Proeftuin. Vanuit schrijvers en regisseurs kwam regelmatig de vraag om die weer te gaan organiseren, om zo meer vakgenoten te leren kennen. De Proeftuin is sinds 2009 de bakermat geweest van tientallen creatieve partnerships. Schrijvers en regisseur kunnen zich per keer aanmelden met een plan dat ze willen bespreken. 

De Writersrooms komen voort uit de vraag van schrijvers om samen series te ontwikkelen. In december zijn we gestart met een (pilot) eerste writersroom voor comedy. Ideeën worden in 4 tot 6 bijeenkomsten ontwikkeld tot een pitch voor een producent of zender. 

Wat is het verschil tussen Scriptdesk en Scriptbank?

Vanaf 1 januari kunnen individuele scenarioschrijvers terecht bij Scriptdesk, voor Scriptspreekuren, Writersrooms, Feedback Labs, en Scriptcoaching.  Scriptbank helpt producenten, zenders en platformen bij het vinden van de juiste schrijver.

Maarten Almekinders is contactpersoon voor beide.