De Studio's nu bij VRT MAX

Nieuws - 01 februari 2023

In De studio's jagen zes vrienden hun droom na: de wereld veroveren met hun muziek en hun stem. Ze willen deelnemen aan een muziekbattle om te tonen wat ze waard zijn. Bij De Studio's vinden de vrienden een plek waar ze een ruimte kunnen huren, elkaar aanmoedigen en de erkenning zoeken die ze thuis niet krijgen. Maar het is ook een plaats waar verleidingen om de hoek loeren en hun vriendschap op de proef wordt gesteld. Hoe ver gaan ze voor hun erkenning in de muziek?

img_9848.jpg

De zesdelige reeks werd geschreven door Sarah Kasmi, die bewust werkte zonder bekende acteurs, maar aan streetcasting deed: "Talent en drijfveer staan op nummer één en zeggen meer dan een diploma. Daarom kies ik voor onbekende acteurs van diverse culturele achtergronden: ruwe diamanten die barsten van talent.”

Maarten Almekinders en Stef Wouters waren script-editors in verschillende fasen van de ontwikkeling van de serie, vanaf medio 2021. Maarten: "Sarah heeft met haar visie, enthousiasme en doorzettingsvermogen, maar ook als scenarist, regisseur én producent tegelijk deze eerste productie voor VTR MAX weten te realiseren. Het was een enorm plezier om mee te gaan op dat avontuur en ik ben trots op het resultaat".

De studio’s is een coproductie van MovieBankProductions en VRT MAX in samenwerking met Amazon.

Bekijk de trailer

Bekijk alle afleveringen van 'De studio's' via VRT MAX